neoIP konfiguracja wejścia

Zaczęty przez MarianM, Marzec 19, 2020, 18:57:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

MarianM

Dzień dobry
szukałem tematu na forum bo wydaje mi się że już był poruszany ale nie znalazłem
mam taką konfigurację na bramie mam zainstalowany czujnik zbliżeniowy i chcę tak skonfigurować aby podczas czuwania wyzwalał alarm a gdy czuwanie jest wyłączone wysyłał powiadomienia o naruszeniu jeżeli ustawię jako "zwykłą" to wyzwala alarm i wtedy wysyła powiadomienie natomiast gdy rozbrojony nie wysyła informacji o stanie wejścia (SMS) gdy ustawię czujkę jako "informacyjna" wysyła powiadomienia przy rozbrojeniu o stanie wejścia ale oczywiście nie wyzwala alarmu podczas czuwania , czy ktoś może poradzić jak zrobić aby osiągnąć jedno i drugie ?

MarianM

Trochę to dla mnie niejasne, a tak mysle jeszcze czy nie mozna by jednego czujnika podpiąć pod dwa wejścia i jedno ustawić jako informacyjne a drugie jako alarmowe ?

MarianM

Cytat: MarianM w Marzec 19, 2020, 21:36:51
Trochę to dla mnie niejasne, a tak mysle jeszcze czy nie mozna by jednego czujnika podpiąć pod dwa wejścia i jedno ustawić jako informacyjne a drugie jako alarmowe ?
sprawdziłem działa  :) jeżeli ktoś nie ma deficytu wejść to taki sposób też zdaje egzamin