Pilot Keyfob-Aero-B przestaje co kilka dni diałać

Zaczęty przez p_lider, Luty 16, 2025, 13:47:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

p_lider

Mam dziwny problem z pilotem (a właściwie z dwoma pilotami) Keyfob-Aero-B polegający na tym, że po kilku dniach/tygodniach używania (różnie bywa) przestają one działać (brak reakcji na naciśnięcie jakiegokolwiek przycisku). Po rozebraniu i wyjęciu baterii, a następnie włożeniu z powrotem zaczynają znowu działać na kilka dni lub tygodni. I tak w kółko. Nie jest to problem baterii, gdyż wymiania na nową nic w tym aspekcie nie pomaga - znowu po kilku dniach/tygodniach się blokują.

Gdy są w takim stanie zblokowanym, to gdy przed wyjęciem baterii mierzę napięcie, to wychodzi 0V (czyli wygląda na zwarcie w elektronice lub brak kontaktu na stykach baterii). Wyjęcie baterii i włożenie przywraca 3V i pilot przez kilka dni znowu działa normalnie, aby później znowu przestać działać. Co mogę zrobić, aby problem wyeliminować? Czy jest to jakaś wada fabryczna?

robertm

Konieczna jest aktualizacja firmware do najnowszej wersji
link do: ari Update

p_lider

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Nie jestem jednak pewien, czy wspomniany firmware przez Pana jest kompatybilny z moim modułem APm-Aero do którego połączone są moje piloty, gdyż pliki w tym archiwum są do modułów Ari. Na pewno mogę go zaktualizować firmwarem podanym przez Pana?

robertm

Przepraszam pomyłka - wysłałem update do systemu ari. W przypadku systemu aero -konieczna jest wysyłka pilotów do serwisu.