Rozkalibrowanie rolet sterowanych przez SROL-ari

Zaczęty przez michal_, Luty 16, 2025, 18:24:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

michal_

Do centrali Neo-GSM-IP64 dopięty mam moduł APm-ari, do którego bezprzewodowo podłączyłem kilka sterowników rolet SROL-ari. Po instalacji sterowników i kalibracji każdej rolety wszystko pracowało poprawnie. Jednak po jakimś czasie zauważyłem, że niektóre rolety nie otwierają się w pełni mimo, że w panelu TPR4 i aplikacji wyświetla się status rolety w pełni otwartej. Wygląda to tak, jakby z każdym ruchem rolety rozjeżdżała się kalibracja. Po ponownej kalibracji rolet ich status wraca do stanu właściwego (na jakiś czas). Czy ktoś miał taki przypadek? Jak można temu zaradzić?

JakubH

W przypadku gdy wersje oprogramowania SROL-i i APm-a są niższe niż v1.6 powinna pomóc aktualizacja. Link do paczki zawierającej program do aktualizacji, pliki z najnowszymi wersjami softu i instrukcję: https://ropam.com.pl/wsparcie/wp-content/uploads/2024/12/ari_updater.zip. Do aktualizacji niezbędny jest również kabel USB-MGSM: https://ropam.com.pl/wsparcie/usb-mgsm-2/.

michal_

Zaktualizowałem APm do wersji 1.6 oraz prawie wszystkie SROL-e. Prawie, bo przy jednym podczas update'u z wersji 1.3 do 1.6 pokazał się błąd informujący o nierozpoznanych danych (zrzut ekranu w załączeniu). Ponawiałem proces aktualizacji kilka razy ale bez skutku. Inny moduł SROL-ari bez problemu się zaktualizował z wersji 1.3, a ten nie chce. Co może być powodem? Wada fabryczna urządzenia?

JakubH

Jaki jest poziom RSSI dla czujki która nie chce się aktualizować? Można to sprawdzić albo w managerze albo w logu aktualizacji (dokładny opis jest w instrukcji aktualizacji). W przypadku kiedy RSSI jest niższe od około -85dBm istnieje duża szansa na niepowodzenie. Ewentualnie, o ile nie było takich prób już wcześniej, można wykonać procedurę jak dla wersji 1.1 oprogramowania. Czyli wprowadzić czujkę w tryb programowania ręcznie, upewnić się że żadne inne urządzenie Ari nie jest w trybie programowania i wtedy podjąć próbę.
Jeżeli się to nie uda to proszę przesłać log z aktualizatora (aby go wysłać trzeba go zaznaczyć za pomocą ctrl+a skopiować do pliku txt i tak wysłać).