NeoGSM-IP - montaż/instalacja

Zaczęty przez grzegorzplo, Czerwiec 11, 2018, 13:38:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

grzegorzplo

Ostatnio zakupiłem zestaw do alarmu z centralą neoGSM-IP. Dopiero zacząłem instalację, ale jako że jestem początkujący, prosiłbym o poradę. Póki co mam podłączony prąd (akumulator, zasilacz) oraz manipulator TPR-4WS. Nic więcej, żadnych czujek, syreny. Problem jest taki, że gdy włączę prąd, na manipulatorze wyskakuje "brak połączenia z centralą" oraz "brak obciążenia O1" i "brak obciążenia O2". Co oznaczają te komunikaty o braku obciążenia O1 i O2? Próbowałem też połączyć się z centralą za pomocą microUSB i laptopa, ale neoGSM-IP Manager nie widzi centrali - w Managerze klikam na ikonkę połączenia kablowego i nic się nie dzieje...

RobertH

Program należy instalować i uruchamiac jako Admistrator oraz dodać do 'Zapory Windows'.

Pozostałe tematy są opisane w dokumentacji 'do pobrania':
https://ropam.com.pl/pl/towar/726/neogsmipset.html

seko

Dzień dobry.

1. Podłączamy pomiędzy O1 i GND oraz  O2 i GND   rezystory 1.1k dostarczone wraz z centralą - zlikwiduje to komunikat o braku obciążenia
2. Podłączmy centralę do komputera po przez sygnałowy kabel uUSB - USB (czasami spotyka się kable np. z PowerBank posiadające tylko 2 żyły zasilające a nie 4)
Po nawiązaniu połączenia z centralą przechodzimy do zakładki 'Moduły, Panele TPR' i wciskamy przycisk 'Pokaż wybór adresu' co powoduje
wyświetlenie w panelu TPR   okienka 'Ustaw adres tego TP' i zaznaczamy TP1 - po resecie panelu  - zacznie on prawidłowo komunikować się z centrala.

Pozdrawiam,
seko

komers